ALU stolarija

Aluminijumski prozori mogu biti hladni (bez termo mosta) i sa termo mostom (poliamidna traka). Hladan profil se koristi isključivo za pozicije gde nema razlike u temperaturama spolja i unutra jer u suprotnom će kondezovati.

Termo prekid (poliamidna traka) razdvaja aluminijum i stvara termo most tako da nema kondezovanja. Aluminijum ima u više serija koje koristimo i razlikuje se u širini poliamidne trake samim tim se i povećava dubina profila i dobija bolja energetska efikasnost.

Aluminijum ima veliku otpornost na atmosferske uticaje i iz tog razloga se praktikuje za prostore koji su izloženi sunčevoj svetlosti i visokim temperaturama. Alu prozori su ekološki jer je aluminijum material prirodnog porekla.

Aluminijumska stolarija je lakša od PVC-a pa se može koristiti za izradu večih površina za poslovne prostore, izloge i slično. Dugotrajnost i pouzdanost ALU stolarije kao i veliki izbor boja u kombinaciji sa plastifikacijom ili eloksazom aluminijumske prozore stavlja na prvo mesto prilikom odabira za vaš stambeni ili poslovni objekat.

Prozori predstavljaju barijeru između spoljašnjeg sveta i unutrašnjosti prostorije i zbog toga moraju da budu otporni na sve vremenske nepogode, kvalitet ALU prozora se ogleda u tome da kao čvrst i postojan materijal može da odoli svim vremenskim uticajima. 

Alu stolarija proizvodni asortiman:

  • Alu prozori jednokrilni, dvokrilni, višekrilni 
  • Alu vrata jednokrilna 
  • Alu vrata dvokrilna
  • Alu ulazna vrata 
  • Alu balkonska vrata 
  • Alu pregradna vrata